joi, 2 septembrie 2010

Libertatea la noi ...

Perioada interbelica a fost cea mai infloritoare pentru nationalismul romanesc.Fara ea,probabil, in acest moment nu eram decat "o Sahara populata", un mediu prielnic dezvoltarii cancerului principiilor crestine.De ce spun asta? Spuma intelectualitatii romanesti a sadit principii pentru eternitate ca noi sa fim romani.
Dupa al doilea Raboi Mondial, a venit comunismul, care nu a reusit in totalitate distrugerea neamului romanesc, dar a sadit otrava in mintea populatiei.Acea otrava o resimtim in aceasta perioada cand naivii se bucura de o falsa libertate, aplaudand venirea democratiei.
Naivii spun:"avem dreptul sa-l injuram pe presedinte pe strada", "avem dreptul sa ne uitam la orice ora la televizor", "magazine acum sunt pline cu bunatati din afara", "acum putem pleca din tara", "acum putem face avorturi".Dar oare asta e libertatea!?Cu cat omului i se ofera lucruri ieftine pe tava si nu e vadit constrans, cu atat e mai usor de manipulat si introdus in celebra adormire.Ca suntem liberi sa ne uitam la Elodii si cocalari la tv?Ca suntem liberi sa il injuram pe presedinte pe strada?Nu ne asculta nimeni.Sau inseamna ca putem sa ne alegem singuri (fara discernamantul necesar) reigia controlata?Oare pentru asta au murit in chinuri prin puscarii,legionarii? Oare pentru asta, au murit niste "copii" pe Scena Revolutiei din 1989?
Poate vei incepe sa crezi ca au murit degeaba...nu te insela!Au murit pentru O Idee frumoasa, in care credeau , aceea ca Romanii sa fie liberi cu adevarat si ca nici un strain sa nu se implice in conducerea tarii noastre.
Noi ce avem de facut ?
Sa ne ridicam cu gandul la sufltele martirilor, sa le cerem ajutorul pentru ca "cei ucisi de gloantele dusmane/ pasesc in rand cu cei ce au ramas" si sa continuam lupta pentru apararea Bisericii, pentru o Romanie Mare in vechile ei hotare, si pentru traditiile neamului nostru care ne mai amintesc uneori ca suntem Romani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu